top of page

 

BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefselmassage bij cellulite

Bindweefselmassage: DE MEEST EFFICIËNTE AANPAK VAN CELLULITE 

Cellulite komt voornamelijk voor bij vrouwen. Vooral na de pubertijd heeft 80% tot 90% van de vrouwen last van cellulite. 
Dit is het gevolg van verschillen in de manier waarop vet, spier- en bindweefsel verdeeld zijn bij  mannen en vrouwen.


De term cellulite verwijst naar de kuiltjes van de huid op de heupen, dijen en billen. Maar komt ook soms voor op de buik en bovenarmen. Het kan bij iedereen voorkomen, ongeacht hoe zwaar je bent of hoe veel vet je hebt.


De knobbeligheid van cellulite wordt veroorzaakt door vetophopingen, wat het bindweefsel onder de huid verstoord. Dit leidt tot de karakteristieke veranderingen in het uiterlijk van de huid.
Cellulite is niet gelijk aan de aandoening die bekend staat als cellulitis, dat is een verspreiding van bacteriële infectie van de huid en de weefsels onder de huid.


 

 

Bindweefselmassagz
Bindweefselmassage

Extra ondersteuning

Samen bekijken we wat er nog aangepast kan worden:

Bewegen - Voeding  - Levensstijl

 

De behandeling

Bindweefselmassage raakt de diepere huidcellen (bindweefsel), wat leidt tot een betere doorbloeding, verminderd onderhuidse verklevingen (van bijvoorbeeld vetcellen), stimuleert de afvoer van afvalstoffen en zet aan tot celvernieuwing.

De massage verbetert de conditie van de huid zodat de huid strakker en gladder wordt en daardoor vermindering van cellulite.

De benen worden gemasseerd (manueel en door middel van cupping) en de voetzolen behandelt door middel van de voetreflexologie technieken (afvoer afvalstoffen)..

 

Indicatie waarbij geen bindweefselmassage mag worden uitgevoerd:

Koorts, ernstige neurologische aandoeningen (bv multiple sclerose), ontstekingen, infecties, huidziektes.

 

  • Wix Facebook page
  • Wix Google+ page
bottom of page