De vervolgbehandeling

 

De probleemzones die aan bod kwamen bij de basisbehandeling worden behandelt door een intensieve massage en afgesloten met een relaxatie moment. Ook littekens kunnen tijdens deze sessie worden ontstoort.

 

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Prikkels worden gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen. Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen: oppervlakkige strijkingen, tot het rollen van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen zogenaamde ‘verklevingen' verminderen.

 

Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam.

 

Bindweefselmassage heeft een invloed op het vegetatieve deel van het zenuwstelsel. Dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.

Bindweefselmassagz

De behandeling

​De basisbehandeling bestaat uit 3 bindweefselmassages  

 

  • Een eerste sessie omvat een intake en een bindweefselmassage met lichte, oppervlakkige strijkingen. Deze behandeling harmoniseert de spanningen tussende dermis (lederhuid) en epidermis (opperhuid).

  • De volgende behandeling vermindert de spanning van de onderhuid door een massage van de rugzijde.​

  • Bij de derde behandeling voer ik een ‘Gewebswasche’ uit, door het ‘rollen’ van de huid wordt het bindweefsel los gemaakt. Deze massage heeft een invloed op de stofwisseling en zenuwverbindingen.

 

(indicatie waarbij geen bindweefselmassage mag worden uitgevoerd)

Koorts, ernstige neurologische aandoeningen (bv multiple sclerose), ontstekingen, infecties, huidziektes.

 

 

BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefselmassage - Schema
Bindweefselmassage - Schema

Contra-indicaties
  • Wix Facebook page
  • Wix Google+ page