top of page

Bodyscan

Waarom een bodyscan

 

Gewicht alleen  geeft onvoldoende informatie over je gezondheid. Extreme diëten en te weinig  lichaamsbeweging zorgen ervoor dat je vetpercentage omhoog gaat. Je kan slank  ogen maar toch een te hoog vetpercentage hebben.

Bodyscan

Lichaamsvetpercentage versus BMI

Veel mensen denken dat je BMI hetzelfde is als je lichaamsvetpercentage. Dit zijn echter twee totaal verschillende cijfers. Je BMI is de verhouding tussen lichaamsgewicht en lichaamslengte. Je vetpercentage is het lichaamsvet ten opzichte van je totale massa. Je BMI zegt niks over verhoudingen en is dus louter indicatief.

Zo kan iemand met veel vetmassa dezelfde BMI hebben als iemand met een gezond, gespierd lichaam. De enige reden dat veel websites met BMI werken, is dat het makkelijk te berekenen.

Minder lichaamsvet geeft niet alleen een slankere lijn, meer energie maar verlaagt ook de kans op kwalen, (welvaart) ziekten en allerlei ernstige aandoeningen.

Te hoog vetpercentage kan leiden tot een groter risico op hart- en vaatziekten, herseninfarct, diabetes mellitus type 2 (ouderdomssuikerziekte) en verscheidene vormen van kanker. Visceraal lichaamsvet (vet rond de organen) vergroot bovendien de kans op allerlei ontstekingsreacties.

Bodyscan weging
Resultaat bodyscan

Tabel: Vetpercentage vrouwen

Tabel: Vetpercentage mannen

U krijgt tijdens het Intakegesprek een bodyscan met tanita body composition analyzer.

Dit toestel geeft duidelijk overzicht van uw lichaamssamenstelling:

Bodyscan

     - Gewicht
     - Vochtpercentage
     - Vetpercentage
     - Spiermassa
     - Ruststofwisseling
     - Gezonde waarden
     - Fysieke conditie
     - Vetmassa
     - Vochtmassa
     - Weerstand

Aan de hand van deze gegevens stellen we een programma ‘op maat’ samen...
 

  • Wix Facebook page
  • Wix Google+ page
bottom of page